Raceren – en ganske uvanlig Mini Van

Vi kaller den bare «Raceren» – vår 1976 modell Mini Van. Den ble reddet fra en bilskrot i Danmark midt på 90-tallet, og bygget opp fra et totalt vrak til en fullblods racingbil av en svensk Minientusiast. Han brukte den i en periode på noen få år i den svenske 4-timers serien, før den ble stående lagret i mange år. AutoClassic kjøpte den mer eller mindre løpsklar i 2006, og stilte til start i BMC Motorsport-cup i Sverige med den samme år. Siden det har den gjennomgått ganske mange og omfattende ombygginger og har etterhvert blitt en relativt konkurransedyktig bil. Spesielt på vått føre har vi et fortrinn fremfor våre konkurrenter i og med at vi har 15 cm ekstra akselavstand.

Specs :

Motor: 1275cc, borret til 73,5mm med Cooper S-råder og langt slag på veiva slik at det blir 1420 cc, fullrace topp bygget av Harald Tolpinrud, rettskåren kasse med rettskårne mellomdrev med kulelager. 3:44 utveksling. Hjemmelaget gearoverføring som er flyttet inn i bilen. Maniflow eksos.

Understell : GAZ coilovers foran på hjemmelagede braketter. Vi har kortet inn tårnene på frontramma med 1,5 cm for å få riktigere vinkel på øvre bærearm. Fullt jsuterbart understell ellers både foran og bak. 7×13 Superlight felger med Yokoama A048R-dekk.

Karosseri : 1976 Van, avtakbar flipfront i glassfiber, hjemmelaget bur, hjemmelaget kontrollpanel, snap-off ratt mm.

For tiden er bilen lagret i påvente av ny motor og nytt pågangsmot :o)