Tore på banen igjen!

Det er 12 år siden jeg, med hjelp av gode venner, startet restaureringen av min 1969 Austin Cooper rallybil. Planene endret seg mange ganger underveis, men etterhvert ble det klart at jeg hadde lyst til å klargjøre bilen for historisk racing – med alt det medfører. Veien har vært lang og tidvis humpete, men i vår stod altså bilen klar! En herlig sommer ble tilbragt med å kjøre bilen på fine dager til og fra jobb, eller ned på butikken for å kjøpe melk og brød.

 

Etter et utall timer i garasjen, og også – må det innrømmes, med ganske mye slankere lommebok, var det derfor med en uvanlig stor dose nervøsitet jeg stod på startstreken i NM-finalen i racing forrige helg. Revansjesugen var jeg også, etter fjorårets  kortvarige forsøk i det samme løpet med min Mini Jem.

 

Etter all jobben og alle drømmene rundt denne bilen gjennom nesten 20 års eierskap var det en helt fantastisk følelse å kjøre bilen rundt banen og bruke den til det den er laget for – nemlig å kjøre fort på bane. Motoren jeg brukte for anledningen var en blodtrimmet 1000-motor som jeg byttet til meg for flere år siden. Dette var et kompromiss jeg måtte gjøre for å få råd til å gjøre ferdig bilen til årets sesong. Dessverre ville ikke denne gamle motoren være med på leken mer etter lørdagens løp, så på søndag var jeg kun tilskuer. Ny og konkurransedyktig motor skal bygges til neste år!

 

Entusiasmen har i alle fall aldri vært høyere enn nå, så den gamle motoren er allerede på vei ut. Jeg lover å komme sterkere tilbake!

 

– Tore Hjellset –