Mini Remastered til Norge!

I sommer kommer den aller første Mini Remastered by David Brown til Norge.

Sakset fra medlemsbladet til Norsk Mini Cooper Club:


«Vi har ved flere anledninger i MiniSpeilet, omtalt David Brown Automotive-fabrikken sin Mini Remastered. Nå har et av våre aller nyeste medlemmer, Audun Kvasbø, bestillt nettopp en slik. Og bilen kommer til Norge rundt juni 2020. Dette er teknisk sett en 1987 modell, men kommer til Norge som en 2020 modell. Vi kan ikke si annet enn at dette blir utrolig artig og spennende å se “live”! Vi tok kontakt med Audun, for å høre litt om hvordan tanken på å kjøpe en “helt ny” Mini dukket opp, og fikk en svært hyggelig tilbakemelding.


Vi gjør oppmerksom på at bildene vi viser ikke er de “ekte” bildene av bilen, men et utkast av hvordan den mest trolig blir seende ut. Dette da fabrikken ikke vil dele offentlig bilder av herligheten.

“Historien er egentlig ikke så veldig avansert. Da jeg var ca. 16-17 år (1996) oppdaget jeg for alvor klassiske minier da jeg besøkte en Mini-butikk i England. Noen år senere var min første egne bil en 2002 Mini Cooper, en bil jeg kjørte i mange år til den dessverre fikk seg en stygg smell, og aldri ble helt seg selv igjen. Etter dette har jeg hatt en del biler, og de siste sju årene har jeg kjørt rent elektrisk. Drømmen om en gammel mini døde imidlertid aldri helt ut, men som en byggekvalitets-snobb som liker skinn, tre og tykt metall var det noe som aldri helt funka for meg med å kjøpe en skranglete gammel bil uansett hvor fin den var. «“Spol frem noen år til 2018, og jeg var på mitt årlige besøk på bilutstillingen i Généve, der David Brown hadde stilt ut de to første prototypene av Mini Remastered. Plutselig fantes drømmebilen – en «klassisk mini» men med en byggekvalitet som de beste merker, premiummaterialer og mulighet til å få alt som man ønsker. Kontakt med fabrikken ble opprettet, men det skjedde litt mye annet på den tiden, så jeg fikk ikke tatt det videre før jeg møtte de samme folka fra David Brown igjen i Généve i 2019 og avtalte et fabrikksbesøk. I november 2019 kom jeg meg endelig over på fabrikken og fikk prøvekjørt og sett på alternative farger, innredninger etc., og bestemte meg for å bare kjøre på – jeg blir 40 i 2020 og da er det jo normalt å bruke altfor mye penger på en bil man ikke trenger (det sto mellom denne, en DeLorean, eller en AMC Gremlin.)

Etter det gikk det slag i slag, og bilen vil forhåpentligvis bli bygget i løpet av mai/juni 2020, for levering umiddelbart etterpå. David Brown bygger akkurat hva man vil, man er ikke begrenset til noen form for delekatalog eller utstyrsliste, men jeg kjører ekstremt klassisk stil på bilen med en dempet blågrønn farge og tykt brunt lær. Konseptet er såpass langt ute i seg selv at det er lite vits å gjøre så mye vilt med utseende i tillegg – målet er at det skal se ut som en godt restaurert klassisk mini for alle andre enn de som vet hva det er for noe. Audun”

Vi takker Audun for at han ville dele denne med oss, og håper den blir å
se på et av treffene i 2020.