Dette er AutoClassic

AutoClassic er Norges eneste firma som har spesialisert seg på den klassiske Minien. Vårt mål er å kunne hjelpe til med å holde så mange Minier på veien som mulig, både ved å ha et stort delelager og fornuftige priser, men også ved å kunne gi gode råd om vedlikehold og restaurering. Vi gjør ingen jobber på biler for kunder, men kan kanskje gi deg et tips om hvem man kan spørre.

150

Den lille utstillingskroken vår i butikken på Sem.

Historie

AutoClassic startet i det små med privatimport av nyere brukte Minier fra Tyskland. Dette var på slutten av 90-tallet, og en bil ble fort til to og tre, og på det meste importerte vi omlag 15 biler i året. Det ble fort klart at det var behov for en skikkelig deleleverandør her i Norge, så da gjorde vi vår første avtale med MiniSpares i London. Etter dette har vi fått mange andre deleleverandører «med på laget». I 2001 sa Tore opp jobben sin som IT-mann hos Ericsson i Grimstad, og satset fulltid på AutoClassic, med god hjelp av Ketil Solvang, også en lokal Minientusiast. Noen magre år fulgte naturlig nok, men med nøktern satsing og gode og oppdaterte web-sider har vi i dag en stor omsetning og over tusen kunder over hele landet. I 2013 flyttet vi til Vestfold og har her fortsatt å øke vår varebeholdning. Vi konsentrerer oss nå kun om salg av nye deler, og salg av en bil i ny og ne.

Deler
Vi har et stort lager av nye deler til Mini og sender ut pakker daglig til alle deler av landet. Vi skaffer også deler som er vanskelige å få tak i, så ikke fortvil om du ikke finner det du leter etter på nettbutikken. Vi har forhandleravtaler med mange leverandører av deler i England – alle enere på sitt felt. Av disse kan nevnes : MiniSpares, Moss, Swifttune, MED, Newton Commercial, M-Machine, Somerford m.fl.

jem

Tore med sin Mini Jem på Knutstorp i 2013

Mannen  bak
AutoClassic er nå i det store og det hele en enmannsbedrift, med Tore Hjellset som eier og driver. Tore har hatt en «haug» med forskjellige Minier av alle typer siden den første ble innkjøpt i en alder av 15 år. Blir man først bitt av basillen så biter den hardt og blir gjerne hengende. Tore er nå eier av en 1969 Austin Cooper 998, en 1969 Austin Mini Automatic (egentlig kona sin), en 1969 modell Mini Jem,  AutoClassics 76 modell Mini Van asfaltracer og en 1991 Mini Cooper. Racing er en av Tores store hobbyer, i tillegg til modelltog. Tore driver også firmaet Togbutikken, som nå er blitt en del av AutoClassic. Butikken i Vestfold er altså en interessant plass for de fleste gutter 🙂

 

Kontakt oss »